Het meest voorkomende edelmetaal is zilver. Uit opgravingen blijkt dat in 4000-3500 v.Chr. al zilver werd gewonnen in het oude Griekenland en wat nu Turkije is. In het verleden werd kwik gezien als een vloeibare vorm van zilver, een begrijpelijke maar onjuiste aanname. Zilver is een uniek edelmetaal met unieke eigenschappen, dat veel industriële maar ook medische toepassingen kent. Ag (van het latijnse woord voor zilver argentum) is de naam die het draagt in het periodiek systeem der elementen.

Dat zilver al millennia wordt gebruikt als investering en betaalmiddel blijkt al uit het feit dat in meer dan veertig talen 'zilver' het woord is voor geld, zoals bijvoorbeeld argent in het Frans en Plata in het Spaans. Ook bij Goudgezocht.nl betekend zilver geld. Hoeveel geld u precies krijgt voor de verkoop van uw zilver is afhankelijk van de koers. Voor sommige zilverproducten krijgt u bij Goudgezocht.nl zelfs meer dan 100% van de zilverprijs.

NB. De zuiverheid van zilver wordt net als bij goud uitgedrukt in finenes (zuiverheid) ofwel delen op 1000 daarbij drukken we zuiver zilver in de praktijk uit met .999.