• De beste Goudprijs, we kopen alle edelmetalen. Bij ons is taxatie geheel vrijblijvend en gratis.
  • Graag ontvangen wij u discreet op ons kantoor in Groningen.
  • U kunt ons bereiken via ons Telefoonnummer/Whatsapp: +31 (0)6-28411093.
  • Ons adres is Atoomweg 10-A 9743AK Groningen.
  • Bezoek uitsluitend op afspraak Electrisch laadpunt aanwezig. Gratis parkeren .

Goud is het meest tot de verbeelding sprekende metaal ter wereld. Er bestaan bijna geen culturen uit het heden en verleden die niet gefascineerd zijn door goud. Inmiddels kennen we geen magische krachten meer toe aan goud, zoals dat in het verleden vaak gebeurde. Toch is goud nog steeds zeer populair als investering en als sierobject. 

Het verschil tussen goud dat is bedoeld voor juwelen of andere sierobjecten en investeringsgoud is veelal de zuiverheid. Zuiver goud is de zacht om een gebruiksvoorwerp van te maken. Daarom worden dergelijke objecten vaak gemaakt van goud dat is gemengd met een ander metaal. De verhouding van goud met een ander metaal wordt in het dagelijks spraakgebruik vaak uitgedrukt in karaat. Tegenwoordig wordt er in de goudhandel gewerkt met een meer nauwkeurige schaal van zuiverheid. In de handel drukt met de zuiverheid van goud uit in 'fineness' (Nederlands: zuiverheid), en dat zijn delen op 1000. Dit in tegenstelling tot karaat waarbij slechts 24 verschillende zuiverheden van goud zijn uit te drukken.

NB. Zuiver goud wordt nooit aangeduid met 1000, maar met .999. Het is immers onmogelijk te garanderen dat er niet een miniscule verontreiniging heeft plaatsgevonden.